pondělí 18. března 2013

Unity Tweak Tool

Unity a celému Ubuntu dlouho chyběl nějaký solidní nástroj pro detailnější nastavení prostředí. Vždyť Unity nemá v základu vůbec nic ani na nastavení fontu. Řešení přes GNOME Tweak Tool, CCSM a dconf-editor není pro každého a tak je logické, že se objevují pokusy to napravit. Bylo tu MyUnity, které toho neumělo tolik, ale tak jako tak vyhnilo a na U12.10 se už nedostalo. Unity Tweak Tool je zatím to nejlepší co jsem viděl, umí vše podstatné a to co neumí, zajímá málokoho. A já si to už v tom CCSM došolíchám sám.

Unity Tweak Tool je tu zhruba od začátku roku, pokud jsem se koukal dobře, ale nyní se dostal i do oficiálních repozitářů (stále ještě alfa verze) Ubuntu 13.04, kde tedy můžete instalovat přímo:

sudo apt-get install unity-tweak-tool

My, co ještě provozujem U12.10, můžeme použít ppa:

sudo add-apt-repository ppa:freyja-dev/unity-tweak-tool-daily
sudo apt-get update
sudo apt-get install unity-tweak-tool

Ubuntu 12.04 není podporováno, jeho konfigurační vrstva je ještě jiné, nekompatibilní generace.

A na detaily už si skočte k sousedům:
http://www.webupd8.org/2013/03/unity-tweak-tool-available-in-ubuntu.html


Žádné komentáře:

Okomentovat

Zkuste prosím při komentováni používat místo volby Anonymní volbu Název/adresa URL, kde vyplníte nějakou přezdívku, adresu zadávat nemusíte. Vědět, které příspěvky jsou od jednoho člověka, je fajn. Díky.

Pokud by se vám náhodou odeslaný komentář na stránce nezobrazil, vytáhnu ho z koše hned jak si toho všimnu. I Google spam filter se občas sekne.