pátek 25. listopadu 2011

Quicklisty - problém se zdvojováním ikon

Quicklisty v doku jsou fajn výmysl. Jak se dají tvořit popsal třeba Vojta Trefný v článku Deset tipů pro zlepšení Unity (a jeden můžete vidět i o pár řádků níž u mého předchozího článku), chybí tam však jedna podstatná věc. Alespoň v případě aktuálního Ubuntu 11.10. Nějaká moudrá hlava vymyslela, že spouštěče v home adresáři se budou chovat jinak, než ty v /usr/share/.. a tak můžete narazit na množení ikon v Unity Launcheru, pokud jen překopírujete spouštěč ze systému do home adresáře a doplníte quicklist. Spustíte aplikaci a místo aby se u ikony udělala šipečka, objeví se nová ikona kus vedle. I se šipečkou :) Ta už další okna sdružuje, ale zkrátka se distancuje od hlavního spouštěče. Pak je třeba naopak něco ubrat a oním problematickým řádkem je tento:

OnlyShowIn=GNOME;Unity;

Takže vůbec vlastně nejde o ty quicklisty :)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Zkuste prosím při komentováni používat místo volby Anonymní volbu Název/adresa URL, kde vyplníte nějakou přezdívku, adresu zadávat nemusíte. Vědět, které příspěvky jsou od jednoho člověka, je fajn. Díky.

Pokud by se vám náhodou odeslaný komentář na stránce nezobrazil, vytáhnu ho z koše hned jak si toho všimnu. I Google spam filter se občas sekne.