sobota 11. května 2013

Upravený panel vrací možnost zobrazovat notifikační ikony do Ubuntu 13.04

Panel Unity uměl zobrazovat i ikony určené pro oznamovací oblast, která se používala před jeho příchodem. V nastavení panelu byla možnost přidat konkrétní aplikace do whietlistu a jejich notifikační ikony pak byly za běhu transformovány do podoby odpovídající indikátorům a zobrazeny v panelu. Z Ubuntu 13.04 byl tento whitelist odstraněn a aplikace, které se nenaučily používat API indikátorů tak do panelu již nedostanete. Unity panel sice stále tuto fintu umí, protože ji potřebuje, jen nám sebrali možnost kecat do toho, na co se použije. Umět to musí kvůli dvěma aplikacím, které na Unity kašlou a Unity si nemůže dovolit kašlat na ně. A tak podpora Wine a Javy byla prostě zadrátována do kódu natvrdo.

Bylo jen otázkou času, kdy někdo vezme odstraněný kód a vrátí ho zpět. A tak tu máme další ppa, tentokrát s alternativním Unity panelem. ...


sudo add-apt-repository ppa:timekiller/unity-systrayfix
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade

Whitelist můžete upravovavat stejným způsobem, jako v U12.10, pomocí aplikace dconf-editor (z balíku dconf-tools), nebo příkazem gsettings a nachází se v cestě

com > canonical > unity > panel > systray-whitelist

Zapisují se sem názvy tříd (class) aplikací, nejčastěji je to jméno aplikace s prvním písmenem velkým. Nebo tam prostě můžete zadat ['all'] a pak se bude v panelu zobrazovat notifikační ikona libovolné aplikace.


Když už píšu o tomto tématu, zmíním i to, že ikony určené pro aktuální oznamovací oblast panelu KDE Qt aplikací, jsou podporovány automaticky. Díky pluginu sni-qt  jsou také tranformovány do podoby indikátoru.

Pokud vás zajímají další informace k tématu, tady je pár zdrojů:

http://www.webupd8.org/2013/05/how-to-get-systray-whitelist-back-in.html
http://www.webupd8.org/2013/02/unity-notification-area-systray.html
http://www.webupd8.org/2011/04/how-to-re-enable-notification-area.html
http://agateau.com/2011/07/19/statusnotifieritem-for-qt-applications/

Žádné komentáře:

Okomentovat

Zkuste prosím při komentováni používat místo volby Anonymní volbu Název/adresa URL, kde vyplníte nějakou přezdívku, adresu zadávat nemusíte. Vědět, které příspěvky jsou od jednoho člověka, je fajn. Díky.

Pokud by se vám náhodou odeslaný komentář na stránce nezobrazil, vytáhnu ho z koše hned jak si toho všimnu. I Google spam filter se občas sekne.