pátek 18. května 2012

Pitch Black z webkamery na uvcvideo

Jedna z regresí trojkových kernelů souvisí s modulem uvcvideo, což je driver obsluhující takové ty "no driver required" webky, které používají standardizovaný UVC protokol. Problém je v tom, že modul se sice načte, připojená webkamera detekuje a připojí, ale obraz z ní neleze. Problém jsem měl po výměně kernelu v Ubuntu 10.04 a mám ho i na aktuálním 12.04. Po chvíli laborování jsem přišel na to, že kameru Genius iSlim 1300 V2 na kernelu 3.2.0-24 zprovozní následující postup:

Nejprve v terminálu odstraníte a opět načtete uvc:

sudo su -c "rmmod uvcvideo && modprobe uvcvideo"

a pak je nutné kameru fyzicky odpojit a opět připojit k počítači. Jak to opravit softem rovnou při startu systému zatím nevím, snad časem něco najdu, tohle je otravné.

Zkoušel jsem nainstalovat i nejnovější kernel pro Precise 3.3.6, ale tam nejen že se kamera chovala stejně nefunkčně, ale ani zmíněným postupem se situace nedala vylepšit.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Zkuste prosím při komentováni používat místo volby Anonymní volbu Název/adresa URL, kde vyplníte nějakou přezdívku, adresu zadávat nemusíte. Vědět, které příspěvky jsou od jednoho člověka, je fajn. Díky.

Pokud by se vám náhodou odeslaný komentář na stránce nezobrazil, vytáhnu ho z koše hned jak si toho všimnu. I Google spam filter se občas sekne.