čtvrtek 3. května 2012

Conky 1.8.2

Tak v minulém zápisku jsem propral nějaké ty bugy v conky 1.8.1-6, které je aktuálně v repozitáři Ubuntu 12.04, ale jeden dobrotivý anonym mě upozornil na ubalenou verzi 1.8.2 na lauchpadu, kterou jsem nějak minul a kterou vyrobil uživatel createsc v Soulu.
Chyby, které jsem minule zmiňoval a které mi bránili v používání Conky jsou fuč a nerozhodilo se mi ani formátování, takže nemusím upravovat vůbec nic.

Pokud chcete conky 1.8.2 vyzkoušet, balíky pro Precise můžete stahovat odtud:
64bit: https://launchpad.net/~createsc/+archive/3beol/+build/3311025
32bit: https://launchpad.net/~createsc/+archive/3beol/+build/3311026

Pozor, k mání je již i oficiální conky 1.9.0, viz můj novější zápisek.

18 komentářů:

  1. tak jsem se ráčil přihlásit abych nebyl jenom ten "anonym" :D s tim conkym se skusim ještě poprat jak řikájm spřeházel mi kalendář s hodinami tak zatim nevim...

    PS: už je v mim repozitáři :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Výborně, hned je to lepší :) Škoda, že Blogger vůbec nabízí ten Anonym, takhle nikdo nemá potřebu napsat nějaký nick.

      Vymazat
  2. konkretně tenhle řadek zlobi:
    ${goto 155}${voffset -940}${font Ubuntu Mono:size=9:bold}${execpi 3600 ncal -C -h | sed '1d' | sed 's/$/ /' | sed 's/^/ /'}${font}

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkusím se pak na to kdyžtak podívat, ale teď mám jinou práci. Každopádně goto to posune horizontálně na konkrétní pixel zleva, voffset zas posouvá vertikálně, ale relativně k aktuální pozici, tak si to musíš poladit.

      Vymazat
    2. dík to sem nevěděl skusim si to poladit

      Vymazat
    3. tak bohužel na to jsem kratkej goto a voffset posouva pouze jmena dnu (po,ut,st...) ale dny v měsíci (1,2,3,4,5,6...) zustavaji překryty hodiny viz screenshot
      http://imageshack.us/photo/my-images/502/snmekobrazovkypozen2012.png/

      Vymazat
    4. Musíš posunout každý ten řádek zvlášť, pokud chceš posunout celý kalendář, to už jsem někomu psal, jak to udělat...
      Tady to je, tak se na to zkus podívat, toto i zvýrazňuje aktuální den:
      http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=56183.msg401604#msg401604

      Vymazat
    5. super akorat jestli bys byl tak hodnej a vysvětlil mi offset nemužu to nikde najit

      Vymazat
    6. offset posouvá pozici o daný počet bodů v horizontální rovině, voffset to dělá vertikálně. A jak jsem už psal, relativně k aktuální pozici.
      conky proměnné máš tady:
      conky.sourceforge.net/variables.html
      tak na počtvrtý se mi snad už ta adresa klikací povedla..

      Vymazat
    7. děkuji mockrát, ale přesto prosím nebylo by vysvětlení určené pro laika? v tomhle zrovna nevinikam...upřímě už sem chtěl začít počítat pixeli na monitoru abych se konečně dostal k nějakemu čislu neboť už s tim hejbu cca pul hodiny a vysledek nulovi...otazky jsou asi takoveto:
      chapu že ofset posouva pozici o daný počet horizontalně a voffset vertikálně ale nechapu k jaké relativně aktualní pozici...
      a mam měnit i hodnotu goto uvnitř kodu? pokud ano nemam představu kolikaty pixel by to mohl byt zleva (zhruba) Díky mockrát

      Vymazat
    8. Aktuální pozice je tam, kde se naposledy přestalo kreslit. Je jedno zda to bylo písmo, graf, nebo něco jiného. offset to prostě posune o několik pixelů jinam a další objekt se vykreslí na tuto novou pozici. goto nastavuje absolutní pozici od levého okraje okna conky. Pokud ti nastavený goto x hodí kalendář někam, tak změníš x o takový počet pixelů, aby ti to vyhovovalo, prostě to párkrát zkusíš odhadem. Stejně tak offset. Mínusové hodnoty posouvají doleva, resr. nahoru.
      Když v conky napíšu:
      něco${voffset -10}něco dalšího
      uvidíš v okně conky text 'něco'a hned vedle 'něco dalšího' jen posunuté o 10px nahoru

      Vymazat
    9. super dík moc :-) kalendář je na svém místě ale je jaksi pomuchlanej
      http://imageshack.us/photo/my-images/684/12596190.png/

      Vymazat
    10. zkusim stim kalendarem este neco provedst tak uvidime :) snad se mi to povede

      Vymazat
    11. tak jsem ten pomuchlanej kalendař narovnal stačilo přidat parametr "-h" ke "cal" a jede :-) fakt moc díky ostatní by už se mnou zratili trpělivost :D

      Vymazat
    12. No vidiš jak jsi šikovnej :)

      Vymazat
  3. dovedl jsi mne k napadu že si zřídim taky blog :-) něco kdě bych mohl psat abych se odreagoval a někomu i poradil ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tu mám celkem mrtvo, píšu málo a většinou nezajímavé věci pro běžného uživatele. Chtěl jsem si psát poznámky pro sebe, které budu mít pěkně pohromadě a přitom skoro nepíšu, protože mám pocit, že je to zbytečné, když je všechno na netu k dohledání. Ale jo, prázdná místa především v češtině jsou, ale psaní mě docela dost zatěžuje časově, neb formulace myšlenek do vět a jejich přepis datlováním maximálně pěti prsty je pro mě vyčerpávající :)

      Vymazat
    2. no uvidiḯme jak se bude dařit ale nemyslim že o nic líp :-) ale zas budu mít ten pocit že někdo může přijit na blog a tam najit něco co by využil :) kolikrat se mi nedaří najít na googlu ruzne věci... no tak to co znam sepišu třeba to bude opravdu někomu k užitku...

      Vymazat

Zkuste prosím při komentováni používat místo volby Anonymní volbu Název/adresa URL, kde vyplníte nějakou přezdívku, adresu zadávat nemusíte. Vědět, které příspěvky jsou od jednoho člověka, je fajn. Díky.

Pokud by se vám náhodou odeslaný komentář na stránce nezobrazil, vytáhnu ho z koše hned jak si toho všimnu. I Google spam filter se občas sekne.