pátek 23. dubna 2010

Zobrazení velikosti souborů pod ikonami v Nautilu

Občas si pomyslím, že by nebylo od věci, kdyby ten, či onen program uměl to, či ono. A často je to tak, že to ten program skutečně umí, jen o tom nevím a moc to nehledám, nebo to neumí, ale časem ho to naučí a já to přehlédnu. Třeba proto, že má můj monitor moc velké body. Ale konec pindání, přejdu k věci. ...






Nautilus má (již opravdu dlouho) v menu Upravit položku Nastavení a tam záložku Zobrazení, kde jsou Popisky ikon a tři volby. První volba je standardně nastavena na Žádný, druhá na Velikost a třetí na Datum změny. Zásadní je, že (přesně jak je tam napsáno), záleží zobrazování těchto informací na měřítku zvětšení ikon: pro nastavení 100% se bude pod ikonami zobrazovat informace definovaná v první volbě, při 150% i druhá a při 200% všechny tři pod sebou. Pokud si tedy vyberete v první volbě "Velikost", bude se vám velikost souborů zobrazovat při měřítku ikon 100%, zatímco v původním nastavení se zobrazovala až při měřítku 150%. Souvislost  s velikostí a rozlišením monitoru je tudíž nasnadě. Při používání monitorů 15-19" jsou ikony i při 100% měřítku zbytečně velké a při měřítku menším se tyto dodatečné informace nezobrazují vůbec. Na monitoru 22" s rozlišením 1920x1200 je těch 100% teprve právě akorát, ovšem záleží na chuti každého soudruha, že :) A samozřejmě to platí i pro ikony na Ploše (viz obrázek v úvodu), které také zobrazuje Nautilus.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Zkuste prosím při komentováni používat místo volby Anonymní volbu Název/adresa URL, kde vyplníte nějakou přezdívku, adresu zadávat nemusíte. Vědět, které příspěvky jsou od jednoho člověka, je fajn. Díky.

Pokud by se vám náhodou odeslaný komentář na stránce nezobrazil, vytáhnu ho z koše hned jak si toho všimnu. I Google spam filter se občas sekne.